luni, 21 octombrie 2013

BULETE DIN CREIER DE PORC

Ingrediente:
400 g creier (am folosit congelat)
Un ou mic
5-6 linguri cu pesmet
Ulei pentru prăjit
Sare și piper după gust

Preparare:

Creierul se dezgheață dacă este congelat, se spală în câteva ape pentru a se elimina tot sângele și se pune la fiert în apă cu sare. Apă se pune doar cât să-l acopere. 

Când este fiert (max. 10 minute) se pune la scurs într-o strecurătoare 

și se încearcă eliminarea eventualelor pielițe. 

Se pune într-un bol și se mărunțeste cu o furculiță. 
Oul se bate cu sare și piper. 

Se adaugă peste creierul mărunțit

 apoi se adaugă câte o lingură cu pesmet până se obține o pastă care poate fi modelată.

 Din această pastă se modelează bile 

care se tăvălesc prin pesmet, 

apoi se prăjesc în ulei încins. Se întorc să se rumenească pe toate părțile. 

Când sunt frumos rumenite se scot pe prosoape de hârtie pentru a se elimina surplusul de ulei.

 Constituie un aperitiv deosebit de gustos și ușor de preparat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu