marți, 22 octombrie 2013

BURGER DIN CARNE DE VITĂ

Ingrediente:
300 g carne de vită tocată
O ceapă
2-3 căței de usturoi
O lingură cu ulei
Un ou
Verdeață
Sare și piper după gust
¼ de varză albă mică
O lingură cu ulei
Puțin oțet
Maioneză
 Ketchup
Pesmet
Chifle
Felii subțiri de cașcaval

Preparare:
Din varza tocată foarte fin, condimentată cu sare piper oțet și ulei se face o salată.

Ceapa se toacă mărunt și se călește ușor într-o lingură cu ulei. Se adaugă și usturoiul tocat fin și se mai călește puțin până se moaie. 

Se ia de pe foc.
Carnea tocată se pune într-un bol. Se adaugă ceapa și usturoiul călite cu tot cu uleiul în care s-au călit, verdeața tocată, oul și se condimentează cu sare și piper. 

Se amestecă bine. Dacă compoziția este prea mare se adaugă câte o lingură de pesmet. 

Se modelează burgerii, destul de mari și de groși (eu i-am făcut cam mici), deoarece la copt se mai strâng și rămân moi și suculenți in interior. 

Se pun burgerii într-o tigaie nonaderentă și se coc fără grăsime,

 întorcându-se pe ambele părți. 

Se scot pe o farfurie caldă și se mențin la cald.  

Chiflele se taie în două și se încălzesc (rumenesc) puțin în tigaie. 

Se așează peste chiflă salata de verză 

care se stropește cu maioneză și Ketchup.

  Se așează deasupra burgerul

 iar peste el feliuța de cașcaval.





Un comentariu: