miercuri, 16 octombrie 2013

SALATA DIN CREIER DE PORC

Un aperitiv delicios,ce poate părea sofisticat, însă foarte simplu de preparat.
Ingrediente:
200 g creier de porc
2 ouă fierte tari
200 ml ulei cu gust neutru (de exemplu de floarea soarelui)
Sare după gust
Piper din belșug (creierul cere piper)
Suc de lămâie după gust
Ceapă verde sau codițe de ceapa ciorii
Câteva fire de verdeață (mărar și pătrunjel verde)
Câteva măsline pentru decor
Preparare:
Creierul 

se spală în apă rece și se pune la fiert 10 minute în apă cu sare. Se scoate și se lasă în strecurătoare să se scurgă și să se răcească. 

Rece, se amestecă cu o furculiță pentru a se îndepărta eventualele pielițe. Se toarnă câte puțin ulei și se freacă la fel ca la maioneză. 

Ouăle fierte tari se toacă mărunt și se adaugă peste creier. 

Se amestecă foarte bine (cine dorește o pastă mai fină poate folosi blenderul sau un mixer). Se potrivește de sare și piper și se adaugă  ceapa tocată fin  

și verdeața

Se decorează cu codițe de ceapă și măsline.

Un comentariu: