luni, 14 octombrie 2013

HRIBI ȚIGĂNEȘTI CA LA SUCEVIȚA

Așa cum am mai spus, toamna asta a fost foarte bogată în roade ale pădurii și în special în ciuperci de pădure. În zona Suceviței se găsesc mai multe feluri de hribi: hribi de vară, hribi de toamnă, hribi țigănești sau chitoaște (chitoarce mai spre Botoșani), plopari, hribii ciobanului și alții. Mie personal îmi plac cel mai mult hribii țigănești deși sunt mai puțin aspectoși (sunt aproape negri la culoare).  Iată o rețetă pe care o pregătește nora mea Monica, rețetă pe care o știe de la vecina ei, Tanti Cica:

Ingrediente:
1 kg de hribi
O cepă
2-3 linguri cu ulei
5-6 căței de usturoi
Câteva fire de pătrunjel și/sau mărar
Un ou
½ litru de smântână
O linguriță cu amidon
Sare și piper după gust

Preparare:
Hribii se curăță, se spală și se pun la fiert în puțină apă cu sare. Ceapa tocată se pune la călit în uleiul încins.

 Când devine sticloasă se adaugă hribii cu tot cu o parte din zeama în care au fiert. 

Se adaugă verdeața 

și usturoiul tocat . 

Cu 10 minute înainte de a fi serviți se dreg cu smântâna bătută cu oul și lingurița cu amidon.

Se dau în clocot și se servesc fierbinți  cu mămăligă caldă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu