joi, 30 ianuarie 2014

BISCUIŢI MARMORAŢI

Ingrediente:

50 g făină
40 g unt
30 g zahăr
2 linguri cu cacao
O lingură cu nuci măcinate
Un vârf de cuţit de praf de copt
Eventual câteva linguriţe cu lapte

150 g făină
120 g unt
100 g zahăr
3 linguri cu nuci măcinate
3 vârfuri de cuţit de praf de copt
3 culori alimentare
Eventual câteva linguri cu lapte

Preparare:
Pentru aluatul maro se amestecă ingredientele solide, se adaugă untul şi se amestecă. Se strânge aluatul într-o bilă (dacă este prea tare se mai poate adăuga puţin lapte) şi se lasă deoparte.
Pentru celelalte 3 aluaturi se procedeayă în mod similar. Bila de aluat obţinută se împarte în 3 bile mai mici, care se colorează cu coloranţi alimentari (am folosit galben, roşu şi verde).

Se întind 4 foi care se suprapun şi se răsucesc su forma unui sul. Se taie felii transversale care se coc pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Sunt fragezi şi delicioşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu