miercuri, 29 ianuarie 2014

PIEPT DE PUI CU HRIBI ŞI SMÂNTÂNĂ

Ingrediente:
Un piept de pui  (6-700 g), dezosat şi fără piele
O ceapă
O lingură cu unt
2 linguri cu ulei
½ kg de hribi de la congelator sau 1 kg proaspeţi
500 ml smântână
O lingură cu făină sau amidon alimentar
2-3 căţei de usturoi
Câteva fire de pătrunjel verde
Sare şi piper după gust

Preparare:
Hribii congelaţi se decongelează la temperatura camerei, 

apoi se taie bucăţi potrivite.


Pieptul de pui se spală, se şterge cu prosoape de hârtie şi se taie cubuleţe cu latura de 3-4 cm. Ceapa se toacă mărunt. Untul împreună cu uleiul se pun la încins. Se adaugă ceapa şi se căleşte până devine sticloasă, fără a se arde. Se adaugă pieptul de pui, apoi hribii. Se călesc până pieptul de pui devine alb, apoi se adaugă o căniţă de apă, se acoperă vasul şi se fierbe  înăbuşit. Cînd carnea este fiartă, se adaugă smântâna amestecată cu făina sau amidonul (prefer amidonul, deoarece sosul iese mai fin). Se amestecă repede şi bine să nu facă cocoloaşe. Se adaugă căţeii de usturoi tocaţi fin, pătrunjelul (sau mărar, sau ambele), se potriveşte de sare şi piper 

şi se serveşte cu mămăligă caldă sau pâine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu