marți, 11 februarie 2014

CALAMAR CU PĂTRUNJEL ȘI PENNE TRICOLORE

Ingrediente :
300 g inele de calamar
2 căței de usturoi
1/2 legătură de pătrunjel
2 linguri  cu ulei
50  ml vin alb
sare
piper

Preparare:
Deoarece calamarul se gătește în câteva minute, este bine să se înceapă cu pregătirea pastelor.

Deci:
Pastele se fierb în apă cu sare și o lingură cu ulei (este la aprecierea fiecăruia dacă le fierbe al-dente sau complet, mie una plăcându-mi cele fierte complet). Se scurg și se clătesc cu apă rece. Se așează în farfuria în care vor fi servite.

Inelele de calamar  

se spală,  se scurg și se taie fâșii mai subțiri.

Usturoiul se curăță, se zdrobește cu lama cuțitului și se toacă mărunt.
Se pune uleiul să se încingă și se adaugă  un cățel de usturoi tocat. 

Se călește rapid, fără a se rumeni pentru că devine amar. Se adaugă inelele de calamar și se amestecă repede, se călesc împreună cu usturoiul maxim 30 de secunde (altfel se întăresc și devin ”de cauciuc”), 

după care se adaugă vinul. 

Se lasă să ajungă la fierbere, se adaugă celălalt cățel de usturoi zdrobit și tocat și pătrunjelul fin tocat. 

Se potrivește de sare și piper, se ia tigaia de pe foc, se acoperă și se lasă câteva minute să se pătrundă aromele. Se așează peste pastele din farfurie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu