joi, 10 iulie 2014

KEBAB DIETETIC

 Ingrediente pentru 2 porții:
300 g carne de vită tocată
Un ou
O lingură pastă de tomate
O ceapă
3 căței de usturoi
Câteva fire de pătrunjel fin tocate
Un dovlecel mediu
O lingură cu sos de soia
Cașcaval sau parmezan ras (opțional)
Sare și piper după gust
Preparare:
Dovlecelul se taie felii cam de 1 cm grosime. Dacă dovlecelul nu este foarte tânăr, se îndepărtează coaja. Se pun feliile într-un vas, se condimentează cu sare, piper și sos de soia. Se lasă în repaos 10 minute.

Carnea tocată se amestecă cu ceapa tocată, usturoiul dat pe răzătoare, oul, pasta de roșii, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. 

Se amestecă până se obține o pastă.
Pe o frigăruie de lemn se înșiră o felie de dovlecel, pasta de carne tocată, iar o felie de dovlecel și tot așa până se umple frigăruia. 

Se așează pe o folie de aluminiu și se înfășoară frigăruia astfel pregătită, strângând capetele la fel ca la bomboanele pentru pom. 

Se procedează la fel și cu a doua frigăruie. Se așează frigăruile într-o tavă și se dau în cuptorul preîncălzit. 

După 30-35 de minute se scoate tava din cuptor, se desface folia de pe frigărui 

și se dau din nou la cuptor pentru a se rumeni. 

Opțional se presară frigăruile cu cașcaval sau parmezan ras. 



Se servesc fierbinți cu salată.




Un comentariu: