sâmbătă, 12 iulie 2014

VIȘINE CONSERVATE ÎN SUC PROPRIU

Pentru că vișinile conservate pentru iarnă prin congelare prezintă dezavantajul că la decongelare lasă foarte multă zeamă și de obicei își pierd forma fermă, anul acesta am hotărât să folosesc metoda clasică de conservare, folosită de mama mea. Rețeta este foarte simplă, iar siropul poate fi folosit la jeleuri sau chiar ca băutură răcoritoare diluat cu apă plată sau minerală.
Ingrediente:
3 kg vișine
1 kg zahăr
10 tablete de aspirină netamponată
Preparare:

Vișinile se spală, se pun într-o strecurătoare

 apoi li se scot sâmburii. 

Este de preferat să se folosească dispozitivul de scos sâmburi pentru ca vișnile să rămână întregi. Se pun într-un bol. Peste vișine se pune zahărul și aspirinile pisate,

 se amestecă și se lasă la rece de pe o zi pe alta să lase sirop. 

Se așează în borcane împreună cu siropul pe care l-au lasat. Se acoperă borcanele cu capace și se păstrează în cămară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu