joi, 14 august 2014

SUPA CREMĂ DE CARTOFI CU ANDIVE

Pentru că mi-a rămas o andivă mare de la alt preparatam pregătit această supă savuroasă.

Ingrediente: 
2-3 cartofi galbeni (nu roșii)
2 cepe
2 linguri cu ulei
500 ml supa de legume sau de găină
Un ardei iute
O andivă mare
100 g bacon
Câteva  fire de ceapă verde
200 ml smântână
sare și piper după gust.

Preparare:
Cartofii se curăță și se taie  cuburi. Vârful andivei se taie și se pun frunzele deoparte. Restul andivei se toacă grosier.

 Ceapa se toacă, baconul se taie cuburi,

 ardeiul iute și ceapa verde (am pus câteva codițe de ceapa ciorii) se toacă, de asemenea. Se prepare supa (am folosit un cub de găină).
În oala în care se va prepara supa, se pun 2 linguri de ulei în care se călesc ușor ceapa, ardeiul iute (am pus fulgi de cili) 

și cartofii. 

 Se adaugă supa și se lasă să fiarbă la foc mic până s-au înmuiat bine cartofii (cam 20 de minute). Se oprește focul, se adaugă andiva tocata și se amestecă bine.

Se toarnă totul într-un blender și se mixează până se obține o cremă omogenă. 

Se toarnă înapoi în oală și se adaugă câte o lingură din crema obținută (fierbinte) peste smântână, până aceasta ajunge la o temperature apropiată de a cremei, se toarnă în oală, se amestecă bine până se încorporează complet. Se pune din nou pe foc și se condimentează cu sare și piper după gust.
Baconul tocat se pune într-o tigaie și se rumenește. Se adaugă în supa care clocotește.

Se servește cu câteva frunze de andivă (vârfurile păstrate) și ceapă verde tocată presărată în farfurie.

Se poate servi atât caldă cât și rece, cu crutoane sau pâine prăjită sau chiar așa, simplă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu