luni, 16 martie 2009

COSULETE DE CIOCOLATA


Ingrediente:
300 g ciocolata,
o pensula,
forme de muffins
Preparare: Topim ciocolata la bain-marie, muiem pensula in ciocolata topita (vasul in care e ciocolata il lasam in bain-marie) si pensulam forma de muffin. Nu va faceti probleme daca nu se acopera din prima uniform pentru ca o vom pensula de 3 ori. Cel mai bine ies in forme de silicon, pentru ca nu se deformeaza in timpul “procesului tehnologic”. (Urmeaza filmulet, cand ma voi dumiri cum se posteaza) Bagam formele la frigider (sau daca este destul de racoare in bucatarie le lasam pe masa) pt vreo 15 minute (se intareste repede ciocolata fiind in strat subtire)Dupa 15 minute le scoatem si le pensulam din nou.Repetam operatia asta de 3 ori. Intre prima si a doua pensulare le lasam la odihna 15 minute la frigider, dupa ce le pensulam pt ultima data, le lasam pentru 2 ore la frigider dupa care cu mare blandete le desfacem foaia de muffin, sau cupa de siliconLe bagam la frigider pana facem crema.
Mentiuni: Se pot umple cu ce doriti: de la frisca si fructe pana la tot felul de creme si chiar inghetata. Cele din imagini sunt umplute cu frisca in care am turnat un pic de ciocolata topita si racita si rom alb.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu