luni, 16 martie 2009

PLACINTA ZDRENTUITA Pocahontas


Ingrediente pentru 2 placinte
1 pachet foi de placinta
100 ml lapte
100 ml ulei
150 gr. iaurt
piper
fulgi de boia de ardei
1 legatura patrunjel
1 legatura ceapa verde
branza rasa, cascaval ras ( apreciati voi cat)
cateva felii de branza topita
mac, cimbru, susan,
PreparareSe unge o tava cu ulei. Se aseaza o foaie de placinta, acoperind si marginile. Restul se rupe. Se stropeste cu amestecul de lapte, iaurt si ulei.
Peste foaie se aseaza gramajoare, branzeturile amestecate cu ceapa, piper si fulgii de boia iute. Se rup feliile de branza topita si se aseaza, de asemenea peste foaie. Se opreste o foaie pentru deasupra iar restul se rup si se aseaza in tava alternativ cu branza. Foile se ung de fiecare data cu amestecul lichid. Deasupra se inveleste cu foaia pastrata intreaga, se stropeste cu amestecul de lapte, iaurt si ulei si se presara cu mac, susan, parmesan ras si cimbru. Se da la cuptor pana se gratineaza parmezanul.
MentiuniPlacinta trebuie sa fie aerisita, nu se preseaza straturile

si o felie pentru voi












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu