duminică, 29 martie 2009

PULPE DE CURCAN UMPLUTE


Ingrediente:
O pulpa mare de curcan
sare si piper
pentru umplutura(toate taiate fin):
o ceapa mai mica
vreo 50-100 g costita afumata
3-4 catei de usturoi
o mana de stafide
1 ou
cateva nuci (miezul)
50 g unt (eu nu am avut deajuns si am folosit crema de unt, tub)
o legatura de patrunjel, cimbru sau alte condimente dupa gust
1\2 cub Galina Blanca
Preparare:
Spalam si stergem pulpa, o dezosam, si o ajustam sa-i dam forma dreptunghiulara.
Condimentam cu sare si piper.
Dupa ce am rumenit putin costita in putin ulei, dam jos de pe foc si adaugam ceapa, usturoiul,stafidele,oul, patrunjelul si nucile, Amestecam bine.
Carnea pregatita ca mai sus se unge cu unt, peste care se pune umplutura. Rulam, legam cu ata alimentara si o punem intr-o tava imbracata cu staniol.
Pentru aspect (si gust, chiar) se unge rulada cu boia de ardei. Se pun cateva bucatele de unt deasupra si se inveleste rulada cu staniolul.
Se pune in cuptorul incins si se lasa sa se coaca. Dupa vreo ora se indeparteaza staniolul de deasupra si se lasa sa se rumeneasca. Se incearca daca este gata cu o scobitoare lunga sau cu un cutit subtire: daca zeama nu are culoarea rosiatica ci este limpede, rulada este gata.
Are un gust deosebit si este foarte aspectoasa!
De data asta nu am subtiat carnea suficient si mi-a iesit rulada cam groasa, s-a facut si greu (vreo 2 ore), si nici chiar aspectoasa nu e, dar la gust a fost super buna.... (asa au spus copiii)
Am servit-o cu cativa trandafiri din cartofi prajiti alaturi, dar copii, au renuntat la friptura de porc la gratar si au mancat rulada cu cupe de parmezan umplute cu sfecla rosie caramelizata si salata de primavara, varianta mea.














Un comentariu: