duminică, 29 martie 2009

SFECLA ROSIE CARAMELIZATA


INGREDIENTE:
4 sfecle rosii mijlocii
4 linguri de zahar
2 portocale
2 linguri unt
sare,
piper

PREPARARE:
Sfecla rosie se fierbe in apa cusare, se curata si se taie bastonase.
Intr-o tigaie se topesc 2 linguri de unt, se adauga bastoanele de sfecla(1-2 minute), se adauga 4 linguri cu zahar si sucul de la doua portocale. Lasati sa se caramelizeze bine sfecla cam 5-8 minute, sarati si piperati bine.
Sfecla caramelizata am asezat-o in cupe de parmezan si am servit-o cu friptura de porc la gratar si sos alb cu coniac si smantana.
Este le fel de porivita si langa piept de pui, rata, curcan, prajite sau la gratar.
Imagini preparare:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu