duminică, 12 aprilie 2009

PASCA CU ALBUS (BEZEA)



PASCA CU ALBUS (MAMA) I
INGREDIENTE pentru o pasca mare:
aluat de cozonac sau fraged,
11-12 albusuri
Pentru fiecare albus cate o lingura rasa de zahar si o lingurita de faina
1 lingura zeama de lamiae sau otet
Putina sare
Vanilie,
Migdale, alune, nuci, rahat, fructe din dulceata, coji de portocale confiate, ce doresti
PREPARARE:
Se bat albusurile spuma cu putina sare si zaharul. Se adauga faina in ploaie. Imediat ce a fost pregatita se toarna in tava, se pun aromele si se da imediat la cuptor. Se coace la foc mic, cca o ora.





PASCA CU ALBUS (MAMA) II
INGREDIENTE pentru o pasca mare:
aluat de cozonac sau fraged,
11 albusuri
5 linguri de zahar
2 linguri faina
1 lingura zeama de lamiae sau otet
Putina sare
Vanilie,
Migdale, alune, nuci, rahat, fructe din dulceata, coji de portocale confiate, ce doresti
PREPARARE:
Se bat albusurile spuma cu sarea, zeama de lamiae si zaharul. Se adauga faina in ploaie. Imediat ce a fost pregatita se toarna in tava, se pun aromele si se da imediat la cuptor. Se coace la foc mic, cca o ora.



Un comentariu:

  1. puteti va rog frumos sa scrieti si reteta pentru Pasca cu Bezea? Multumesc
    Am vazut ca obisnuiti sa gatiti si aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere