Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
luni, 18 mai 2009
FRUCTE DE MARE LA CUPTOR
Reteta este tot de la Radu si este pregatita de nora mea cea mica, Elena, eu fiind fotograful.
Ingrediente:
un pachet (1/2 kg) creveti
un pachet (1/2 kg) calamari mici
un pachet (1/2 kg) midii
un pachet (1/2 kg) inele de calamar
1/2 pachet de unt
3 canite orez (a folosit orez salbatec)
1 ardei gras rosu
cateva fire de ceapa verde
sare, piper
Preparare:
pe folie de aluminiu, se pun cateva bucatele de unt,
peste care se adauga 1/4 din fructele de mare (noi am pus 1/3, pentru ca eram 3 la masa si au fost portiile cam mari)
se adauga putina zeama (din pungi, fructele de mare fiind prefierte)
se condimenteaza
se mai pun cateva bucatele de unt
se impacheteaza
si se aseaza intr-o tava
si se dau la cuptorul preincalzit.
Intre timp se prepara orezul astfel:
intr-o tigaie se pune la incins cca 50 g unt
se adauga orezul si se caleste putin in unt
se toarna peste zeama de la fructele de mare, fierbinte (zeama si eventual apa sa fie 6 canite, pentru cele 3 canite de orez)
se adauga ceapa tocata si ardeiul taiat fasii si se lasa sa fiarba, fara a se amesteca pana, a scazut tot lichidul.
si acum servirea:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu