Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
sâmbătă, 18 iulie 2009
PARJOALE MOLDOVENESTI DIN PIEPT DE PUI
Ingrediente:
2 bucati piept de pui sau un piept mare de gaina
2 cepe potrivite
2 morcovi
2 capatani de usturoi
3 felii de franzela
2 oua
1 legatura de patrunjel verde si una de marar
faina
ulei pentru prajit
sare si piper dupa gust
Preparare:
Pieptul de pui, ceapa, usturoiul, morcovii si verdeata se dau prin masina de tocat
(painea, nemuiata se da la urma pentru a curata masina).
Se adauga cele 2 oua si se sareaza si pipareaza dupa gust
Se omogenizeaza bine.
Se pune faina pe o farfurie. Se ia cate o lingura de compozitie si se modeleaza parjoalele.
Se aseaza pe o folie de aluminiu (sau hartie de copt) presarata cu faina.
Se prajesc in ulei incins, dupa care se scot pe hartie absorbanta, pentru a indeparta surplusul de ulei.
ceapa cam arsa in chiftele....faina arsa si ea....elimina ceapa....si pune faina in compozitie...in rest e ok
RăspundețiȘtergereNu stiu unde ai vazut ceapa arsa deoarece daca citesti bine reteta vezi ca este pusa in compozitie cruda, neprajita. De altfel ceapa are un rol foarte important: da o dulceata specifica parjoalelor si le face mai moi, mai pufoase. Incearca reteta fara ceapa si o sa te convingi! Dar daca cumva vrei sa le pui in prastie, sa le arunci peste gard cuiva, atunci merg si fara ceapa, merg chiar mai bine.
RăspundețiȘtergereLa faina cred ca s-ar putea renunta. In nici un caz nu as pune faina in compozitie!
Dar, ma rog, gusturile nu se discuta.
Esti liber sa le faci cum doresti. Doar tu le vei manca, nu?!
Eu stiu reteta de la mama mea si le fac asa de peste 40 de ani si nu am primit nici un repros, ba din contra…