Ingrediente:
200 g unt la temperatura camerei
200 g zahar
100 g zahar pudra
100 g faina
2 linguri cu varf de cacao
200 g nuci macinate (se poate si mai mult)
1 pachetel de praf de copt
6 oua mari sau 7 mici
50 g migdale sfaramate
100 g stafide
esenta de migdale
Preparare:
Untul se freaca cu zaharul, pana ce acesta se topeste.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt,
cacaoa,nucile,
stafidele si esenta de migdale si se amesteca bine.
Se obtine o compozitie destul de consistenta.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare
se pune cate o lingura de albus in compozitie amestecand usor de jos in sus (prin rasturnare), pana se inglobeaza tot albusul.
se toarna compozitia in tava unsa cu unt
Se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute.
Intre timp galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si cateva picaturi de zeama de lamaie pana se albesc si isi dubleaza volumul.
se toarna galbenusurile peste prajitura care este aproape coapta si se presara migdalele
Se pune din nou in cuptor si se mai coace 30 40 de minute cu focul foarte mic si usa cuptorului intredeschisa (ca la bezele).
Se stinge focul si se lasa sa seracesca prajitura in cuptor.
Si alaturi cativa fragi din gradina de la Sucevita
Geta,tare bine arata prajiturica,felicitari!!!
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag la mine pe blog sa-ti ridici cateva premii!
Te pup!
esenta de migdale unde ai pus-o ca nu m-am prins??
RăspundețiȘtergereMultumesc ca mi-ai atras atentia. Uitasem s-o trec la blat. Am corectat.
Ștergere