Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
luni, 6 iulie 2009
DESERT CU 3 FELURI DE CIOCOLATA SI FRUCTE USCATE
Ingrediente:
100 g ciocolată neagra (cu 85% cacao)
100 g de ciocolată cu lapte
100 g ciocolată albă
150 g frisca lichida
50 g de fistic prajit, nesarat
50 g migdale curatate
60 g stafide
Preparare:
Toate tipurile de ciocolată se rad fin, in cate un castronel.
Frisca lichida se pune pe foc si se incalzeste, dar nu se fierbe. Se imparte în trei părţi şi se toarna pe rand, peste fiecare tip de ciocolată, care se va topi in frisca fierbinte, amestecand cu un tel de la centru spre marginile castronului.
Se lasă să se răcească uşor.
În amestecul de ciocolata neagra si frisca se adauga stafidele care au fost puse in prealabil la umflat in coniac sau rom.
În amestecul de ciocolata cu lapte si frisca, se adaugă migdale.
În amestecul de ciocolata albă si frisca se adauga fisticul.
Se pun pe rand, in straturi fiecare compozitie într-o formă căptuşita cu film alimentar.
Se pune în frigider până se intareste.
Este de fapt crema ganache, cu fructe uscate.
Este delicioasa!
Много вкусно ...
RăspundețiȘtergere