Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
luni, 10 august 2009
RULADĂ CU SPANAC ŞI SOMON
Ingrediente
•ceapă verde 1 leg.
•pătrunjel verde 1 leg.
•mărar verde 1 leg.
•ouă 4
•brânză proaspătă de vaci 500g
•spanac 1/2kg (fiert)
•piper
•sare
•file de somon 250g
•surimi 4-5 bucati, in functie de marimea tavii
•făină 2 linguri
•usturoi verde 1 leg.
Mod de preparare:
Fierbeţi spanacul ales şi spălat. Scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l foarte mărunt. Eventual, puteţi să-l mărunţiţi cu un blender, adăugând şi verdeţurile tăiate foarte mărunt. Bateţi 3 albuşuri spumă şi când spuma se ţine bine de tel, adăugaţi 1 ou întreg, bătut puţin, spanacul, sare, piper şi 2 linguri făină. Omogenizaţi compoziţia şi apoi turnaţi-o într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coaceţi la foc potrivit o foaie în cuptorul încălzit dinainte. Între timp, pregătiţi umplutura amestecând gălbenuşurile rămase cu brânza, cu puţină sare şi piper. Scoateţi foaia de spanac coaptă şi aşezaţi-o pe o folie. Rulaţi-o cât este caldă şi lăsaţi-o la răcit. După ce s-a răcit, desfaceţi foaia şi puneţi deasupra ei umplutura cu brânză. La un capăt al foii aşezaţi bastonasele de surimi si in continuare fileul de somon afumat. Rulaţi foaia de aluat cu spanac cât mai strâns, ajutându-vă de folia în care s-a răcit. Puneţi ruloul obţinut la rece pentru mai multe ore înainte de servire.
Se obţin 16 felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu