duminică, 9 august 2009

TORT DE LAMAIE CU BRANZA



Ingrediente:
blat
300 g biscuiti de ceai cu vanilie
200 g alune nesarate, prăjite
150 g unt moale
facultativ, 100 g ciocolata topita (eu am pus)
cremă
500 g brânză Ricota
200 g zahăr
400 g smantana fermentata
30 gr gelatină
suc şi coajă de la 1 lamaie
50 ml. lichior de lamaie
2 vanilie
jeleu
300 gr.apa
suc şi coajă de la 1 lamaie
100 gr.zahar
1 / 2 capsulă de esenta de lamaie
50 ml. lichior de lamaie
1 gelatină
facultativ, vopsea galbena de patiserie (nu am pus)

Preparare:
* Puneti în robotul de bucătărie biscuiţii, alunele şi untul. Sfaramati-le, pana capata o consistent uleioasa. Adaugati ciocolata topita.

Puneti pasta in forma de tort si presati-o in forma de blat.

* Amestecati brânza cu zahărul. Se adaugă smântână, vanilie, sucul, coaja şi lichiorul de lamaie. În cele din urmă, se adăuga gelatina, topita pe baie de apă, dupa ce a fost muiata in putina apa rece. Turnati crema peste blat şi lasti timp de 1 oră în frigider.

* Se fierbe pentru câteva minute siropul format din apă, suc şi coaja de lămâie. Se scoate coaja şi se adaugă restul de ingrediente. Puneti siropul la frigider sa se raceasca. Cand incepe sa se intareasca, turnati jeleul usor, peste crema. Se lasă pentru câteva ore la frigider pentru a se intari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu