sâmbătă, 22 august 2009

TORT ELENA 2




Pentru ca pe 17 august a fost ziua nurorii mele Elena, i-am pregatit doua torturi: unul pentru birou, pe care vi-l prezint mai jos, si unul cu fructe de padure si iaurt, mai dietetic, pentru acasa, pe care vi-l voi prezenta in zilele urmatoare.

Ingrediente:
blat
300 g biscuiti digestivi, sau altii nu prea dulci
200 g alune nesarate, prăjite
100 g zahar
100 g unt moale
100 g ciocolata cu lapte
cremă
500 g brânză Ricota sau Philadelphia
200 g zahăr
400 g smantana fermentata
30 gr gelatină
suc şi coajă de la 1 lamaie
50 ml. lichior de lamaie
2 plicuri sau un tubulet de vanilie
jeleu
300 gr.apa
suc şi coajă de la o lamaie
suc şi coajă de la o portocala
100 gr.zahar
1/2 capsulă de esenta de lamaie
50 ml. lichior de lamaie
1 plic de gelatină
Pregătirea:
Blat:
Din alune si zahar se prepara alunele caramelizate, dupa reteta de aici. Puneti în robotul de bucătărie biscuiţii si alunele caramelizate si sfaramati-le. Ciocolata si untul se topesc pe baia de abur si se amesteca cu biscuitii si alunele caramelizate. Puneti pasta in forma de tort si presati-o in forme de blat.
Cremă:
Amestecati brânza cu zahărul. Se adaugă smântână, vanilie, suc şi coaja şi lichiorul de lamaie. În cele din urmă, se adauga gelatina, topita pe baie de apă, dupa ce a fost inmuiata in putina apa rece. Turnati crema peste blat şi se lasă timp de 1 oră în frigider.
Jeleu:
Se face un sirop din apa, zahar,coaja si zeama de lamiae si de portocale, care se fierbe pentru câteva minute . Scoateţi coaja şi se adaugati restul de ingrediente. Lasati sa se racoreasca si dati de la frigider. Cand incepe sa se gelatinizeze, se toarna jeleul peste crema de branza. Se lasă tortul pentru câteva ore la frigider si se orneaza dupa dorinta.




Un comentariu:

  1. doamna geta, gatiti niste bunatati...........trebuie neaparat sa va inscrieti la master chef!!!!!!!!!! felicitari multe, multe

    RăspundețiȘtergere