Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
joi, 20 august 2009
TORT CU 3 FELURI DE CIOCOLATA SI 3 AROME
Acest tort l-am pregatit cu multa placere pentru aniversarea zilei de nastere a Domnului Florin M., care a fost pe data de 13 august.
Blat: reteta este aici,
Ingrediente:
Crema mouse de ciocolata neagra cu cirese negre:
125 ml.frisca lichida
200 gr. ciocolata amaruie
110 gr. frisca batuta
1 plic de gelatina
300 g cirese negre, fara samburi, conservate (reteta aici)
Crema mouse de ciocolata cu lapte si alune caramelizate:
150 ml.frisca lichida
200 gr. ciocolata cu lapte
100 gr. frisca batuta
1 plic de gelatina
350 g alune nesarate
150 g zahar
Crema mouse de ciocolata alba cu sirop de menta
125 ml. frisca lichida
250 gr. ciocolata alba
300 gr.frisca batuta
1 plic de gelatina
3 linguri de sirop natural de menta
Preparare:
Crema mouse de ciocolata neagra cu cirese negre:
Gelatina se pune la inmuiat timp de10 minute in apa, atat cat sa o acopere, apoi se dizolva la bain-marie, fara a se fierbe.
Se pune 125 ml frisca la bain-marie, se adauga si ciocolata rupta in bucati si se amesteca bine.
Se lasa putin la racit, iar cand este calduta se adauga gelatina, se amesteca bine si se pune si frisca batuta.
Se adauga ciresele, scurse de zeama
Se omogenizeaza si se toarna peste blat.
Se da la rece cca 1 ora, ca sa se intareasca suficient ptentru urmatorul strat de mousse.
Crema mouse de ciocolata cu lapte si alune caramelizate:
Alunele se prajesc in cuptor sau in tigaia antiaderenta si se curata pe cat posibil de coji.
Zaharul se pune la camerilzat, avand grija sa nu-l ardem si cand a ajuns in stare lichida si are o culoare frumoasa de caramel se adauga alunele, se amesteca bine si se toarna peste o hartie de copt unsa cu putin ulei.
Cand s-au racit se macina in robot (sau in rasnita de cafea, cine mai are)
Mousul de ciocolata cu lapte se prepara la fel cu cel de ciocolata neagra.
Cand este gata, se amesteca cu alunele caramelizate si se pune peste primul strat de mouse.
Crema mouse de ciocolata alba cu sirop de menta
Mose-ul de ciocolata alba se prepara la fel cu celelalte de mai sus.
Cand este gata, se inglobeaza cele 3 linguri de sirop de menta.
Se toarna in tava peste celelalte doua creme.
Se da la frigider pentru cel putin 6 ore,
apoi se scoate tava, se incalzesc peretii detasabili ai tavii cu feonul, pentru a se desprinde usor si se aseaza tortul pe platou.
Asa arata:
Cine vrea, il poate servi si asa, insa eu, pregatindu-l pentru o ocazie speciala, am preferat sa-l decorez cu ornamente de ciocolata neagra, facute dupa metoda de aici
Si felia sarbatoritului, fotografiata de el insusi (multumesc pentru fotografii):
Stii cum se numeste?
RăspundețiȘtergereCumva, tort cu crema mousse?
http://i63.servimg.com/u/f63/14/23/30/40/tort10.jpg