Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
sâmbătă, 24 octombrie 2009
APERITIV DE TOAMNA CU SFECLA ROSIE SI RIDICHI NEGRE
Ingrediente:
2 bucati de sfecla rosie, medii
o ridichie neagra
100 ml lapte
200 g branza sarata (telemea, burduf, etc)
200 g smantana
o lingurita parmezan
un plic de gelatina
chimen, piper, cimbru,sare, otet balsamic, dupa gust
cateva masline pentru decor.
Preparare:
Rondelele rosii:
Se curata sfecla rosie de coaja si se fierbe in apa cu sare pana se moaie bine.
Sc scoate sfecla din apa in care a fiert si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se taie felii nu prea groase, cate 3 pentru fiecare portie (se foloseste o forma rotunda, sau un pahar pentru a taia rondele egale).Se condimenteaza rondelele cu un pic de sare, piper si un pic de otet balsamic.
Rondelele albe:
Se pune laptele pe foc, pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se toarna branza si se amesteca bine, pana aceasta s-a topit. Se pune pliculetul de gelatina neinmuiata si se amesteca bine pentru a se topi. Se adauga smantana rece cate o lingura, amestecand in continuare pentru obtinerea unei paste omogene si destul de lichida. Se potriveste de sare, piper, chimen pisat, daca va place, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la frigider pentru cel putin 2 ore, pentru a se inchega. Cand este intarita, se taie rondele cu aceeasi forma cu care am decupat si rondelele de sfecla.
Ridichea neagra se spala foarte bine, se taie felii cat mai subtiri
si se tine in apa cu sare si putin otet balsamic cel putin 2 ore (daca o lasati mai mult timp, schimbati apa).
Montarea:
Se aseaza pe farfurie alternativ, cate 3 rondele de sfecla si 3 rondele de branza. se termina cu cateva felii de ridiche, aranjate cat mai estetic.
Se poate decora si cu masline, rozmarin, merisoare, presarat cu parmezan ras, dupa gust si imaginatie.
Foarte interesant!
RăspundețiȘtergere