Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
duminică, 25 octombrie 2009
FANTEZIE DE TOAMNA CU CLATITE, GUTUI SI MERE CARAMELIZATE
Este un desert usor, de duminica.
Ingrediente:
Pentru clatite (Roti Jala)
3 0ua
300 g faina
150 ml lapte
150 ml apa minerala sau sifon
un varf de cutit de praf de copt
un varf de cutit de sare
o lingura de zahar
2-3 linguri de ulei pentru uns tigaia
Pentru fructele caramelizate:
o gutuie frumoasa
un mar acrisor
zeama de la o lamaie
2-300g de zahar pentru caramelizat
o lingura de Rom (bautura)
Preparare:
Se caramelizeaza zaharul, fara a se arde. Cand a capatat o culoare aurie se stinge cu 2-3 linguri de apa fierbinte.
Se pun in caramel felii de mere,care in prealabil au fost stropite cu zeama de lamaie
intorcandu-le pe ambele parti pentru a se inmuia putin. Se scot pe hartie de copt si se lasa sa se raceasca.
Gutuia se taie felii, scotand partea lemnoasa cu samburii si se stropeste cu zeama de lamaie.
Feliile de gutuie se pun in caramelul in care au fost merele si s-au adaugat cateva cuisoare.
cand s-u muiat, se scot cu o lingura cu gauri si se pun pe o farfurie sa se raceasca.
In caramelul ramas se adauga Romul si se lasa sa se raceasca. Acesta va fi sosul cu care vom stropi desertul.
Se prepara aluatul de clatite din ingredientele de mai sus (fara ulei)
Se unge tigaia de clatite cu ulei si se prepara clatitele (Roti Jala)
Asa arata gata:
Se monteaza desertul: doua clatite Roti Jala, cateva felii de mere si de gutui caramelizate stropite din belsug cu sosul de caramel si rom.
Mmmm...ce bun! Merele alea caramelizate tre sa fie o nebunie!
RăspundețiȘtergere