miercuri, 14 octombrie 2009

PRAJITURA CU STAFIDE SI NUCI




Ingrediente:
- 100 g stafide fără sâmburi
- 150 g miez de nuca taiat bucatele (sau sfaramat cu sucitorul)
- 130 g unt
- 100 g zahar
- 4 oua
- 400 g ciocolata taiata cubulete
- 80 g făină
- 1/2 lingura amidon

Pentru glazură:
- 200 g ciocolata alba
- 50 ml lapte
- 50 g Unt
Preparare:
Se freaca untul cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile unul cate unul şi se bate dupa fiecare până se omogenizeaza. Se adauga nucile tocate, ciocolata, stafidele. Se amesteca bine, apoi se incorporeaza usor albuşul bătut spuma şi amestecat cu amidon.
Se pune aluatul in tava imbracata in hartie de copt

si se coace timp de 30 de minute la 175 ° C (sau pana cand scobitoarea iese curata).
Pentru glazura:
ciocolata taiata bucati se combina cu lapte, pe baia de abur, pana se topeste apoi se adaugă untul şi se amestecă.
Prajitura se lasa sa se răcească, se acoperă cu glazură de ciocolată

şi se taie în bucăţi.




Un comentariu: