luni, 5 octombrie 2009

PRAJITURA KREM A LA KREM



Ingrediente:
Blat:

6 oua
6 linguri de zahar
1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata
1 lingura plina de cacao
Stafide
Nuci prajite si tocate



Crema:200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece
200-220 ml lapte rece
2 plicuri (80 g) Creme Ole de vanilie
Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar
2 linguri coniac
200 g ciocolata
100 g unt
Preparare:
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, ca la bezea.

Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si cacaoa si se mai bate un pic, cit sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hirtie de copt.


Se prasara stafidele si nucile.

Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Daca scobitoarea introdusa la mijlocul prajiturii iese curata, inseamna ca e copt. Se lasa sa se raceasca.

Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.

Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:
Se infierbinta apa, cand incepe sa fiarba, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit.
Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore, sau peste noapte.

A doua zi se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si sters.


Un comentariu:

  1. Foarte frumoasa ti-a iesit,iar ideea cu nuci si stafide in blat e excelenta!

    Asta cred ca va ramane prajitura mea de suflet! :)

    RăspundețiȘtergere