luni, 26 octombrie 2009

SALATA DE LIMBA DE PORC CU SAMBURI DE RODIE


Ingrediente:
3 bucati limba de porc
2 cartofi potriviti, fierti in coaja
3 morcovi, fierti
o sfecla rosie, curatata si fiarta in apa cu sare
4 oua fierte tari (12 minute)si am mai pus 3 oua de prepelita
2-3 castraveciori murati
150 g nuci prajite putin in cuptor si tocate grosier
250 g maioneza
un pic de hrean ras si "stins" cu otet balsamic
o rodie

Preparare:
Limbile de porc se fierb in apa cu sare, se lasa sa se racoreasca putin si se curata de pielita alba, apoi se taie fasiute.
Cartofii fierti si morcovii fierti se dau pe razatoarea mare, in vase separate.
Sfecla rosie se taie fasiute subtiri si se amesteca cu hreanul.
Castraveciorii se scurg bine si se taie cubulete.
Ouale fierte si racite se taie in doua, apoi felii.
Se scot samburii de rodie.

Montarea:
Pe platoul pe care vom monta salata asezam in centru un pahar si de jur imprejurul paharului incepem sa asezam ingredientele in straturi, in urmatoarea ordine:
1. cartofii, stropiti din belsug cu piper

un strat subtire de maioneza
2. castravetii

un strat subtire de maioneza
3. jumatate din cantitatea de limba

un strat subtire de maioneza
4. morcovul

un strat subtire de maioneza,
5. nucile

un strat subtire de maioneza,
6. ouale, presarate si ele cu sare si piper

un strat subtire de maioneza,
7. restul de limba

un strat subtire de maioneza,
8. sfecla rosie

un strat consistent de maioneza,
Se presara semintele de rodie si eventual se orneaza dupa imaginatie.
Se scoate paharul si sepoate servi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu