Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
duminică, 18 octombrie 2009
SALATA FLORI DE LILIAC
Este o salata foarte buna, de inspiratie ruseasca, adica ingredientele sunt asezate in straturi.
Pentru decor, tot de aici m-am inspirat, avand in vedere ca liliacul este una din florile mele preferate.
Ingrediente:
2 cutii de conserva de peste in ulei (am folosit o conserva de ton si una de sardina)
2 cartofi potriviti
2 morcovi mai mari sau 3 mai mici
5 oua fierte
250 g branza (am folosit ascaval)
300 g maioneza
cateva capere
cateva masline
sare
piper
otet balsamic
zeama de la 1/2 lamaie
cateva fire de patrunjel verde
Preparare:
Se fierb oule 12 minute in apa cu sare. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se dau pe razatoarea mare si se oloreaza cu putina zeama de la o sfecla rosie (eventual se dilueaza cu apa ca sa capete culoarea liliacului). Galbenusurile se sfarama cu furculit.
Cartofii se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se dau si ei pe razatoarea mare.
Se fierb morcovii in apa cu sare, se racesc si se dau pe razatoare.
Branza se da si ea pe razatoare.
Se incepe montarea salatei in felul urmator:
1.Se aseaza pestele scurs de ulei, pe platou. Se presara cateva capere si zeama de lamaie.
Se pune o lingura buna de maioneza si se intinde peste peste.
2. Se pun cartofii rasi. Se presara cu piper, se pun cateva masline fara samburi si se stropeste cu otet balsamic.
Deasupra se pune un strat de maioneza.
3. Se pun morcovii rasi si se asezoneaza cu sare, piper si otet.
Se pune alt strat de maioneza.
4. Se pun galbenusurile sfaramate cu furculita si asezonate cu sare si piper.Deasupra, alt strat de maioneza.
5. ultimul strat este de branza.
Se scoate albusul din zeama de sfecla rosie, se scurge bine si se formeaza florile de liliac. Pe post de codite si frunze se folosesc cateva fire de patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu