Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
miercuri, 4 noiembrie 2009
CIORBA RADAUTEANA
Reteta, asa um v-o prezint se prepara in zona manastirii Sucevita (la 18 km de Radauti)
Ingrediente:
un piept mare de gaina
o ceapa marisoara
2 morcovi
un pastarnac
o foaie de dafin
cateva boabe de piper
4-500 ml smantana
3 oua
o jumatate de capatana de usturoi
sare
patrunjel verde
ardei iute
Preparare:Se pune pieptul de gaina cu tot cu os, la fiert in apa rece cu putina sare(eventual si alte bucati cu oase). Dupa ce s-a luat spuma, se adauga legumele intregi, radacinoasele spalate si curatate bine cu o perie, ceapa curatata. Se adauga boabele de piper si foaia de dafin. Cand pieptul este fiert, se ia de pe foc si se strecoara supa. Legumele se indeparteaza iar pieptul de gaina se dezoseaza si se rupe fasii.
Se pune din nou la fiert supa strecurata si cand clocoteste se adauga carnea, usturoiul pisat si otet dupa gust.
Intre timp, cele 3 oua se bat bine cu sare si piper, alb, daca se poate, intr-un castron incapator.
Se adauga smantana si se bate bine.
Dupa ce ciorba a dat cateva clocote, se opreste si se lasa putin sa se racoreasca.
Se adauga cate o lingura de ciorba in castronul cu oua batute si se omogenizeaza bine dupa fiecare lingura, apoi se torna cu grija in oala cu ciorba.
Se serveste cu ardei iute, si cine mai doreste smantana si mujdei de usturoi.
Alaturi de un muschiulet de porc la gratar si o salata de varza, constituie un excelent pranz de duminica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu