Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
sâmbătă, 7 noiembrie 2009
GHIVECI DIETETIC DE TOAMNA
Ingrediente:
1 kg pulpa de porc dezosata, slaba
o lingura de ulei
un fir de praz
o ceapa marisoara si una rosie
un dovlecel
2-3 morcovi
2-3 pastarnaci
cateva pastai
1-2 vinete
un gogosar
2-3 ardei grasi
2-3 cartofi
cateva rosii
suc de rosii
sare, piper, o foaie de dafin, patrunjel verde
Preparare:Carnita se pune pe foc cu uleiul si putina apa si sare.
Cand carnita si-a schimbat culoarea si apa a scazut, se adauga pe rand legumele:
prazul si cepele,
cand acestea s-au muiat
se adauga morcovii si pastarnacii
ardeii si gogosarul
dovlecelul
cartofii
vanata curatata in fasii de coaja si taiata rondele,
Dupa ce s-au muiat legumele in sosul lor, se adauga putin sucde rosii si apa calda pana se acoperalegumele si carnea. Se fierbe la foc mic.
Rosiile se curata de coaja si se taie marunt. Se adauga in cratita peste legume.
Se potriveste de sare, piper, foaia de dafin, patrunjel verde tocat, si cine doreste mai picant, poate pune si ardei iute tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu