marți, 17 noiembrie 2009

GOGOSARI UMPLUTI


Ingrediente:
1 kg piept sau/si pulpe de pui tocate
6-7 gogosari
1 morcov mare sau 2 mici
un pastarnac
2 cepe potrivite
un fir subtire de praz
o cescuta de cafea cu orez
o lagatura de patrunjel verde
rosii sau suc de rosii
un pahar de vin alb sec
2 linguri de ulei
sare, piper, cimbru, dupa gust



Preparare:
Se pregatesc gogosarii: li se scoate cotorul si semintele, se spala si se pun la scurs.

Se pune la incins uleiul. Se adauga prazul tocat si se da focul la mic.
Se adauga ceapa tocata

Se amesteca mereu, pentru a nu se praji, ci doar a se muia.


Se adauga morcovul si pastarnacul date pe razatoare

apoi orezul

Se pune o cescuta de apa calda,

apoi rosiile curatate de coaja si tocate marunt sau sucul de rosii

Cand orezul s-a muiat putin se ia de pe foc, se acopera si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se adauga carnea tocata, se condimenteaza cu sare, piper,cimbru si patrunjel tocat si se amesteca bine.


Cu acest amestec se umplu gogosarii si se aseaza intr-o cratita.

Se toarna paharul cu vin,

inca un pahar de suc de rosii si se completeaza cu apa cat sa-i acopere.
Se da la cuptor.
Se servesc simpli

sau cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu