miercuri, 18 noiembrie 2009

RACITURI DE CURCAN


Ingrediente:
3 aripi de curca
o ceapa
un morcov
un pastarnac
cateva boabe de piper
un pahar de vin alb
o capatana de usturoi
Pentru decor:
2 oua fierte tari
cateva masline
2-3 fire de patrunjel verde
Preparare:Se pune carnea la fiert in atata apa rece cat sa depaseasca nivelul carnii cu doua degete. Se pune putina sare. Se da in fiert si cand a inceput sa fiarba se da focul foarte mic si se lasa sa fiarba incet, cu oala descoperita.
Se aduna spuma des si se sterg marginile oalei.
Cand apa a scazut pana a ramas atat cat sa acopere carnea, se pune piperul si zarzavatul curatat si spalat, dar intreg, netocat.
Cand supa a ajuns din nou cat sa acopere carnea, Daugati paharul de vin si lasati sa scada iar pana la nivelul carnii. Acum ar trebui sa fie gata. Faceti proba luand un pic de zeama intre degete si daca se lipeste, este gata. Daca nu sunteti suficient de experimentata, puteti pune o lingura de supa pe o farfurioara si o puneti in congelator pentru cateva minute (dupa ce s-a racit). Daca supa tremura si nu este destul de inchegata, mai fierbeti supa si faceti proba din nou.
Cand este gata, scoateti carnea si zarzavatul intr-un castron. Ceapa fiarta o aruncati iar morcovul si pastarnacul ii pastrati pentru decor. In supa ramasa, care s-a racorit, puneti usturoiul pisat, dupa gust si potriviti de sare. Desfaceti carnea de pe oase si aranjati-o in vase pe care lea-ti decorat cu felii de ou, masline, morcov, etc.



Turnati incet supa strecurata.



Lasati sa se inchege minim doua ore (depinde cat de adanci sunt vasele in care ati pus raciturile).
Cand serviti, scufundati vasul pentru cateva minute in apa fierbinte si rasturnati pe un platou sau incalziti vasul cu feonul si apoi rasturnati.




Un comentariu:

  1. Buna,mi-ar placea daca ati fi unul din cei 100 de autori al "proiectului" 100 Ro,si v-as vedea articolele si pe acel blog.Trimiteti o adresa de mail prin formularul din blog pentru a va putea trimite o invitatie de publisher .Bafta si va asteptam printre noi.

    RăspundețiȘtergere