Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
marți, 3 noiembrie 2009
TARTA FLOARE CU MERE
Reteta de aici.
Ingrediente:
5-6 mere acrisoare
pentru aluatul fraged de tarta
250 g faina
un praf de sare
125 g unt
un galbenus de ou
200 g pastă de marţipan
2 linguri de zahăr brun
2 linguri de zahăr pudră
2 linguriţe scorţişoară
1/2 linguriţă de coaja de portocală
50 g de unt, tăiat în felii foarte subtiri
marmelada de portocale sau gem de caise
Preparare:
Se prepara aluatul fraged amestecand in robot faina si sarea cu untul foarte rece, apoi cu galbenusul si 1-2 linguri de apa foarte rece pana se obtine un aluat neted. Se pune intr-un bol, se acopera cu folie alimentara si se da o ora la rece.
Dupa o ora se scoate din frigider, se intinde o foaie si se aseaza in tava de tarta.
Merele se spală, se cojesc, se taie in jumatate si se scot cotoarele.
Apoi se taie fiecare jumătate în feliile groase de 3-4 mm şi sunt gata sa fie asezate deasupra tartei.
Într-un robot de bucatarie se pune scortisoara, zaharul brun, coaja de portocale şi marţipanul până sunt bine combinate.
Se toarnă amestecul in tava, peste foaia de tarta
si se acopera cu felii de mere, pornind de la margini.
Se aranjeaza frumos ca si cum ar fi petalele unui trandafir.
Când aţi terminat, presarati zahăr pudră sau zahăr tos. Dacă doriţi, puteţi adăuga, de asemenea, scorţişoară cu zahăr.
Apoi acoperiti cu untul taiat in felii subtiri sau in bucatele.
Se coace in cuptorul preincalzit timp 25-40 minute, pana este gata (depinde de cuptor).
Unele dintre marginile merelor vor începe sa capete culoarea brun.
Se încălzeşte marmelada de portocale sau gemul de caise un pic şi cu o pensula se pune peste tarta cu mere.
Lasati-o sa se raceasca minim 10 minute inainte de a o taia.
De unde se procura martipanul?
RăspundețiȘtergereSuperb, arata tarta floare cu mere,este ceva foarte frumos realizat si sunt sigura ca si gustul este pe masura.Felicitari.Am vrut sa te adaug la mine la blogg-ul meu,dar nu am putut.
RăspundețiȘtergere