duminică, 1 noiembrie 2009

BRIOSE DE CIOCOLATA DOAMNA BUBURUZA


Ingrediente:
pentru briose:
250 g faina
1 plic praf de copt
150 g zahar
3 linguri pline cu cacao
200 g ciocolata taita marunt,
250 ml lapte
100 ml ulei
1 pliculet vanilie
1 ou



pentru buburuze:100 g ciocolata alba
100 ml smantana
50 g nuca de cocos rasa
2 linguri gem de visine
1 plic tort gelee
50 g ciocolata neagra

Preparare:Formele de briose se imbraca cu chese (hartie speciala).

Se amesteca intr-un bol ingredientele solide: faina, praful de copt, zaharul, cacaoa si ciocolata taiata bucatele.

In alt bol se amesteca ingredientele lichide: oul, uleiul si laptele.

Se toarna incet compozitia lichida peste cea solida si se amesteca bine.

Compozitia se pune cu lingura in forme, cam 3/4 din volumul acestora.

Se coc in cuptorul preincalzit, 20-25 de minute.


Gata coapte si scoase din forme:




Se taie varful brioselor, dupa ce s-au scos cu grija din chese.

Baza se umple cu urmatoarea crema:
Crema alba:
Smantana se incalzeste pana la fierbere. Seadauga ciocolata alba, data pe razatoare. Se amesteca bine, pana cand ciocolata este topita. Se adauga nuca de cocos, si crema, care trebuie sa fie destul de consistenta, se aseaza peste briose.
Varfurile se taie in doua pentru a forma cele doua aripi.


Se acopera cu un jeleu rosu (eu am folosit de visine: gemul de visine, dat prin sita se amesteca cu 2 linguri de sirop de visine sau apa si se foloseste la prepararea tort gelee-ului, dupa instructiunile de pe plic). Se aseaza "aripile" peste crema alba si din ciocolata neagra topita se fac bulinele si capul buburuzei:






3 comentarii:

  1. cate nu se pot face , daca ai binenteles imaginatie

    RăspundețiȘtergere
  2. cine crede ca bucataria este ... o nimica toata , se inseala, eu in bucatarie ma simt ff bine si stau chiar mult timp, eforturile imi sunt rasplatite cand cei dragi cand stau la masa nici musca nu se mai aude ...

    RăspundețiȘtergere