joi, 10 decembrie 2009

BLONDIES CU FRUCTE CONFIATE



Pentru aceasta reteta m-am inspirit de aici

Ingrediente:

255g faina alba
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă de sare
200g unt, topit şi răcit uşor
150g zahar brun
100 g zahar tos
3 ouă la temperatura camerei
2 linguriţe de extract de vanilie
50g alune si nuci Caju prăjite şi tocate grosolan
50 g stafide
150g fructe confiate (ananas, caise si papaya)
1 cana (120g), ciocolată albă tocata grosolan


Preparare:

1. Poziţionati gratarul în mijlocul cuptorului şi preincalziti la 180 ° C (350 ° F).
2. Ungeti cu grasime fundul si laturile unei tavi de 25cm x 22cm.
3. Într-un bol, combinati făina cernută, praful de copt şi sarea. Amestecati-le bine şi lasati deoparte.


4. Într-un castron mare, combinati untul topit cald, zaharul brun si extractul de vanilie.
5. Se adaugă ouăle şi se amesteca bine.


6. Adaugati amestecul de făină şi se amestecă uşor, doar până la încorporare.


7. Se amestecă alunele prăjite,

fructele confiate, stafidele

şi ciocolata alba.

8. Turnati aluatul pregătit în tava şi repartizati-l în mod egal.

9. Dati tava la cuptor şi coaceti, până ce o scobitoare introdusa în centrul prajiturii iese curata, aproximativ 30 de minute.

10. Scoateţi tava pe un gratar de sârmă să se răcească complet.
11. Tăiati în bucati egale.



Un comentariu: