Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
sâmbătă, 12 decembrie 2009
CARROT CAKE
Ingrediente:
Blat:
1 1/2 cana faina
1/2 cana zahăr tos
1/2 ceaşcă fulgi de nucă de cocos
o ceasca de nuci
2 linguriţe praf de copt
1 lingurita de sare
1 linguriţa scorţişoară macinata
1 lingrita ghimbir praf
1/2 ncsoara rasa
3 linguri de ulei de masline
2 ouă mari
2 cesti morcov ras
o conserva de coctail de fructe, scurs
o conserva compot de lychee
cativa baby carrot"s
Glazura:
2 linguri de unt
220 g crema de brânză slaba
3 lingri de zahăr pudră
2 lingurite extract de vanilie
Decor:
feliute de morcov
o lingura de miere de albine
cateva frcte de lychee din compot
o jumatate de kiwy
Preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 °C.
Ungeti tava cu ulei. Eu am folosit aceasta tava:
Coktailul de fructe se pune la stors intr-o strecuratoare.
Pentru a pregăti tortul, amestecati zahărul făina, nuca de cocos, nucile, praful de copt, sarea şi condimentele într-un castron mare; se amestecă bine cu o paleta.
Amestecati uleiul cu ouăle si bateti bine.
Se toarna amestecul de ou,
morcovul ras,
coktailul de fructe
si ncile in amestecul de făină.
Se amesteca ingredientele pana se combina si obtinetiun aluat cam asa:
Turnati jumatate din aluat în tava.
Se aseaza fructele de lychee bine scurse si baby carrot"s.
Se acopera cu restul de aluat.
Se dă la cuptor la 180 °C pentru 35 minute sau până când o scobitoare inserată în central prajiturii iese curata.
Raciti 10 minute pe un gratar de sârmă,
apoi scoateti tortul din tava si lasati sa se raceasca complet.
Pentru a pregăti glazura, se combina untul şi crema de brânză într-un castron mare. Bateti cu un mixer, la viteză medie până devine neteda. Adaugati zahărul pudră şi vanilia si amestecati doar până devine netedea. Turnati glazura peste blat. Garnisiti cu feliute de morcov fierte in miere,
frcte de lychee si feliute de kiwy, dacă doriţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu