duminică, 13 decembrie 2009

RULADA DE NUCA DE COCOS, TRANDAFIRI SI KIWI



Ingrediente:
Blat:
-6 albusuri,
-12 linguri de zahar tos
-2 lingurite de otet
-2 lingurite de amidon
-100 g fulgi de nuca de cocos
-o lingurita petale de trandafir conservate
-2 linguirite apa de trandafiri
-un praf de sare

crema:
-250 gr mascarpone
-200 ml smantana
-50 g fulgi de nuca de cocos
-1 lingura zahar pudra
-1 lingurita apa de trandafiri
-1 lingurita petale de trandafir conservate
- zahar vanilat dupa gust- eu am pus 2 lingurite
2-3 fructe de kiwi, curatate si taiate in doua, pe vertical

Décor:
100 g ciocolata

Preparare:
Blatul:
Se preincalzeste cuptorul la 110-130 grade celsius.
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul treptat si se bate bine. Se adauga otetul apa de trandafiri, petalele, amidonul si nuca de cocos si se amesteca cu o paleta invartind usor.


Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se unge cu putin ulei doar pe margini pentru a se fixa hartia de tava. Se da la cuptor pentru 20-30 de minute, pana blatul este copt (nu trebuie sa ramana moale la mijloc).

Intre timp se prepara

Crema:

Se amesteca cu mixerul crema de branza, smantana, zaharul pudra, zahul vanilat , fulgii de cocos, apa si petalele de trandafiri. Se da putin la frigider.

Montare si ornare:

Foaia scoasa din cuptor se lasa cateva minute sa se racoreasca apoi se unge cu crema pe toata suprafata. La un capat se pun jumatatile de fructe de kiwi si se ruleaza cu grija, cat mai strans, ajutandu-va de hartia pe care s-a copt (ar fi iesit mult mai frumoasa daca o rasturnam pe o alta bucata de hartie de copt si ungeam cu crema partea care a fost pe fundul tavii, dar eu m-am grabit si am uitat sa o rastorn).
Se infasoara in hartie de copt sau folie de aluminiu si se da la rece.
Dup ace s-a racit, se desfasoara cu grija hartia, se aseaza pe platou si se decoreaza cu arabescuri facute din ciocolata topita.

















Un comentariu: