Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
joi, 28 ianuarie 2010
CHEC “TIGRU”
Reteta este de pe blogul "Опитайте ... " al Dianei . Multumesc, Di_ana
Ingrediente:
150 de grame de ciocolata / 50g – pentru chec şi 100g pentru glazura /
4 ouă
220 de grame de zahăr
120 ml. smantana / iaurt
220 de grame de făină
2 linguriţe praf de copt / 10 g. /
125 de grame de unt topit şi răcit
1 lingură coaja de portocala
1 lingură suc de portocale
1 lingură de cacao (opţional)
1 linguriţă de cafea macinata / opţional /
1 lingură cacao pentru stropire
Pentru sirop:
- 40 ml suc de portocale / apă
- 1 lingura lichior de portocale
- 2 linguri de zahăr
Pentru glazură:
100 g ciocolată
1 linguriţă miere
1 linguriţă Ulei
1 linguriţă coaja de portocala
Preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 175 ° C.
Ciocolata este topit în baie de apă sau la microunde.
Bateti untul cu zahărul, adăugaţi ouăle - unul cate unul. Se amestecă făina cu praful de copt şi se pune in compozitie.
Aceasta este împărţită în două părţi egale sau raport de 2:1.
In una din parti / prefer cea mai mica /, se adaugă 50 g ciocolata topita, 1 linguriţă cacao neagra şi cafeaua macinata, sucul de portocale si se omogenizeaza bine.
Cealalta parte este aromata cu coaja si esenta de portocale.
În forma unsa si tapetata cu faina se toarna alternativ compozitia alba şi cea neagra, stropita uşor cu cacao deasupra, alternandu-le in forma de sah. Pe ultimul strat nu se presara cacao. Cu un băţ lung se formeaza bucle în masa de aluat - pentru a se amesteca culorile.
Se dă la cuptor aproximativ 45-50 de minute pana ce scobitoarea iese curata.
După coacere se stropeste cu siropul preparat din ingredientele de mai sus, se răceste 30 de minute în forma apoi se scoate din tava si se aseaza pe un gratar de sarma pana la răcirea completa.
La sfarsit, garnisiti cu restul de ciocolata topita, coaja de portocală şi de felii de portocale.
si cel care a dat numele checului:
Гета,
RăspundețiȘtergereблагодаря ти за избора на моя рецепта.
Аз харесвам този кейк,
защото шарките са различни -
по-контрасни или по-сляти.
Твоят изглежда много сочен и апетитен -
съвсем като от снимките на тигъра.
Поздравления, топъл и усмихнат ден, Диана