joi, 28 ianuarie 2010

CREVETI PE PAT DE PESTE


O reteta foarte rapida, usor de pregatit si deosebit de gustoasa.
Ingrediente:
200 g creveţi curatati
200 g somon marinat
200 de grame file de hering afumat
Sare, suc de lamaie
coaja şi sucul de la o portocala
2 linguri de unt
1 linguriţă sos de soia
1 căţel de usturoi
cateva fire de marar
Pentru decor: cateva masline, salata verde, lime

Preparare:
Marinam cel puţin o jumătate de oră creveţii într-o lingura de suc de portocale, mărar, sosul de soia si usturoiul zdrobit.


Pe farfurii se aseaza alternativ feliute de somon marinat si de hering afumat.


Se topeste untul

Se pun crevetii cu jumatate din lichidul in care s-au marinat.
Se aduc la fierbere si se iau imediat de pe foc.

Crevetii se aseaza deasupra feliutelor de peste.
In untul ramas se toarna lichidul in care au fost marinati crevetii şi se fierbe pana se ingroasa putin. Sosul obtinut se toarna peste creveti.
Se decoreaza cu cateva masline, salata verde, o feliuta de lime.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu