joi, 14 ianuarie 2010

FURSECURI



Ingrediente:
- 300 g faina
- 170 g zahar
- 170 g unt rece
- 1 ou
- 1 galbenus
- 1 lingurite coaja rasa de lamaie
- 1 lingurite coaja rasa de portocala
- ½ lingurita praf de copt
- ¼ lingurita sare
- 1 ½ lingurita esenta vanilie
- gem de portocale
Din ingredientele de mai sus, se face un aluat care se lasa la rece 30 minute.


Se intinde o foaie (aprox. 5 mm grosime) si se taie in formele dorite.

Se coc cateva minute la foc potrivit. Dupa ce s-au racit se unesc cu gem si se glazureaza cu o glazura facuta din:
- o lingurita zeama de lamaie si zahar pudra pana la consistenta dorita - cea alba si
-o lingurita suc de fructe (cirese negre si afine, am folosit eu), cateva picaturi de zeama de lamaie si zahar pudra.
Bradutii i-am ornat cu glazura alba, cocos verde si bomboane mici multicolore:


Floricele le-am ornat cu glazura alba si cea rosie


Stelutele cu glazura rosie


Un comentariu: