marți, 12 ianuarie 2010

SALATA DIN PASTRAV AFUMAT IN CETINA DE BRAD


Pentru masa de Revelion, unul dintre invitati a adus aceasta "Cobza", care continea 4 pastravi afumati in cetina de brad, inveliti frumos in crengute de brad si legati cu coji de alun, totul aratand ca o cobza, de unde si numele. Tot ea mi-a dezvaluit si reteta (cobza era facuta de tatal ei):
se curata pastravii, se condimenteaza, se usuca cateva zile, dupa care se afuma cu cetina de brad. Totul pare foarte simplu, dar secretul consta in alegerea crengilor de brad pentru foc si potrivirea acestuia.
Am hotarat sa facem din acesti pastravi o salata, modul in care se consuma cel mai adesea pastravul afumat in zona Bucovinei.
Iata reteta:
Ingrediente:
4 pastravi afumati
2 cepe rosii, marisoare
cateva masline negre
ulei
sare
otet
Preparare:
Se desface "cobza".


Ceapa se taie "pestisori", si se freaca cu sare si otet.

Pastravii se taie bucatele scotand sira spinarii



dupa care se amesteca cu ceapa si maslinele si se adauga ulei.

Foarte simplu de preparat si foarte gustoasa!
Edit:
natural optimism a introdus un  comentariu privind această postare trimiţând un link spre legenda  afumarii pastravului cu conuri de brad: pastrav-afumat.ro 
Vă invit s-o citiţi. Este foarte interesantă

2 comentarii:

  1. intra pe siteul asta, legenda afumarii pastravului cu conuri de brad:
    pastrav-afumat.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. si aici un link de youtube: www.youtube.com/watch?v=FDNr52IPvn8

    RăspundețiȘtergere