sâmbătă, 9 ianuarie 2010

NISIPOSII A LA YAFA


Reteta dupa care am preparat acesti biscuiti deliciosi o gasiti pe Retete Culinare

Ii multumesc lui Yafa pentru reteta delicioasa, pe care o redau maijos:

Ingrediente:

I. 50 g de faina
40 g de unt(margarina)
2 linguri de cacao
1 praf de sare
1 lingura de nuci macinate(alune)
30 g de zahar
1 varf de cutit de praf de copt

II. 160 g de faina
100 g unt(margarina)
1 praf de sare
70 g de zahar
3 linguri de nuci macinate(alune)
1 lingura de ulei
2-3 varfuri de cutit de praf de copt
2 culori alimentare

Pentru ambele compozitii se folosete putin lapte sau apa daca aluatul nu se leaga.

Pentru ambele compozitii in doua vase diferente se amesteca prafurile:
I. faina,zahar,cacao,praf de copt, sare, nuci macinate;
II. faina, zahar, sare, praf de copt, nuci macinate

I. Prafurile se amesteca cu untul si daca e nevoie cu putin lapte sau apa, se malaxeaza bine si se pune deoparte
II. Prafurile se amesteca cu untul dupa care se adauga uleiul. Aluatul se imparte in trei. O parte se lasa natur iar celelalte doua se coloreaza cu culorile alese. Se malaxeaza bine.

Aluaturile se aseaza intinse pe putina faina unul peste altul, se ruleaza si se pun 15 minute la congelator.




Se preincalzeste cuptorul la 160° C. Dupa cele 15 minute la congelator aluatul se taie in rondele si se aseaza pe o tava unsa si fainata sau tapetata cu hartie . Se coc 10-15 min, se lasa sa se raceasca in tava.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu