luni, 11 ianuarie 2010

RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE COCOS SI STAFIDE



Ingrediente pentru doua rulade:
-1/2 kg biscuiti
-250 ml apa
-300 g zahar
-6 linguri de cafea lichida,concentrata
-1 lingura de cacao
-esenta de rom
-100 g stafide

Pentru crema
-100 g nuca de cocos
-200 g unt

Mod de preparare:
Se macina biscuitii. Se pune la fiert apa cu zaharul, cafeaua lichida, cacaua; cind fierbe si zaharul e topit se ia de pe foc; se pune esenta de rom dups gust. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se pune siropul peste biscuitii macinati, putin cite putin, pina se obtine un aluat consistent.

Se face crema:
untul si nuca de cocos se freaca,spuma.

Aluatul(de buscuiti) se imparte in 2; la fel si crema. Pe o folie intindem,cu mina, 1/2 din aluatul de biscuit intr-un strat de cca 25/30 cm si 0,5 cm grosime.

Peste aluatul astfel intins punem 1/2 din cantitatea de crema

si presaram jumatate din stafide.

Rulam. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de ingrediente, obtinand astfel a doua rulada.Cind sint gata,se ruleaza strans in folie si se pun peste noapte la frigider sau congelator.

Se serveste,taiata felii.
Poate fi pastrata in congelator si o luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu