marți, 9 februarie 2010

CORONITA CU BRANZA DULCE


Ingrediente:
Aluat:
300 de grame de făină
100 g unt moale
2 ouă
2 linguri smantana fermentata
2-3 linguri de zahar
20 de grame de drojdie proaspătă
1 linguriţă de zahăr
1 linguriţă Sare
Umplutura:
½ kg branza de vaci
2 oua
Zahar dupa gust
Stafide, cat de multe
Coaja rasa de lamiae
Vanilie, rom etc

Un ou pentru uns
seminte de pin, sau alte seminte pentru presarat deasupra

Preparare:
Se face o maia din drojdie, zahăr, apă şi un pic de făină. Se acoperă cu un prosop si se lasa recipientul la cald pana isi dubleaza volumul.
Se face o adancitura în făină, se toarnă maiaua crescuta şi celelalte ingrediente specificate in reteta si se framanta un aluat moale, elastic. Dacă este necesar, mai adăugaţi un pic de faina. Se acoperă cu un prosop şi se lasă într-un loc cald să crească.
Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele specificate.
Din aluatul crescut, se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. La mijlocul foii se fac 4 incizii in cruce astfel incat sa obtinem 8 sectoare de cerc, ca in imagine. Se aseaza umplutura pe marginea foii, si se aduc sectoarele de cerc peste umplutura, obtinand astfel o “coroana”.

Se unge cu ou, se presara deasupra semintele si se da la copt in cuptorul preincalzit.
Cand s-a rumenit frumos, este gata.

Este minunata langa o ceasca de ceai sau cafea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu