Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
duminică, 7 februarie 2010
SOMN UMPLUT CU NUCI, PE PAT DE LEGUME
Ingrediente:
un somn de 1,5-2 kg
un pahar de vin alb, sec
Pentru umplutura:
250 g nuci macinate
o felie de paine, fara coaja, muiata in lapte si stoarsa bine
o mana de stafide muiate in coniac
un ou
sare
piper
nucsoara proaspat rasa
Garnitura:
legume: morcov, fasole verde, porumb, mazare, etc
o lingura buna de unt
o lingura de coniac pentru flambat
sare si piper dupa gust
cateva feliute de lamaie si unt pentru decor
Preparare:
Somnul se taie pe burta, se curata si se spala bine,apoi se sterge cu un prosop curat sau cu hartie absorbanta. Se condimenteaza.
Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele mentionate, obtinandu-se o pasta omogena. Cu pasta obtinuta se umple burta somnului si apoi se coase.
Se pune somnul umplut in tava, se toana 1/2 cana de apa si paharul de vin. se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit pentru cca o jumatate de ora. Se scoate folia si se mai lasa pana se evapora lichidul si pestele este rumenit frumos.
Se scoate si se aseaza pe platou.
Legumele se calesc putin in untul topit si cand nu mai este deloc lichid se toarna coniacul si se flambeaza.
Se servesc alaturi de somnul umplut, cu cateva bucatele de unt deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu