Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
duminică, 14 martie 2010
PARDULAS
Pardulas sunt prajituri cu crema de branza de traditie Sardiniană, tipice pentru Paşte, dar se fac tot timpul anului.
Ingrediente:
Pentru umplutura:
500 g crema de brânză;
4 linguri de făină;
2 plicuri şofran;
2 gălbenuşuri de ou;
80 g de zahăr;
coaja de la ½ de lamiae si ½ de portocala
stafide
Pentru dischetele de aluat:
300 g faina
150 ml de apă caldă
30g untură sau unt,
1 priză de sare
coaja de la ½ de lamiae si ½ de portocala
Preparare:
umplutura:
Cu o furculiţă sfaramati branza intr-un vas, _se adaugă zahărul, coaja de lamaie, şofranul;
Apoi, ouăle, unul cate unul;
Se adaugă apoi o cantitate de făină suficientă pentru a face umplutura să ia o textura destul de compacta. Se pune cate o lingura în funcţie de “lichiditatea " brânzei, până la 100 g. Se adauga stafidele si se omogenizeaza.
Umplutura trebuie să rămână ataşată de lingura, dar în acelaşi timp, aceasta trebuie să fie foarte maleabila
Foile:
Puneti făina intr-un castron cu apa calda, cu o priză de sare şi cu untura (sau unt) moale, taiat in “carlionti” si coaja d citrice.
Se formeaza o minge şi se lasă timp de 15 min;
Intindeti o foaie pe masa uşor presarata cu faina.
Se intinde o foaie subţire;
Decupati discuri cu un diametru de aproximativ 8 cm;
Acum, cu mâinile presarate cu faina formati din umplutură bile cu un diametru de aproximativ 4 cm, puneti-le în mijlocul dischetelor;
"prindeti" marginile discului, pentru a acoperi mingea de umplutura.
trebuie să se ridice o flanşă de un cetimetru şi jumătate, din opt “ciupituri” de aluat.
Ţineţi cont de faptul că volumul pardulelor crude, va fi acelaşi ca şi a celor coapte, nu ar trebui să crească.
Am resarat deasupra cateva stafide.
Puneţi în cuptorul preincalzit la 180 ° C şi se lasă pentru 30min. Se lasa sa se răcească.
Se servesc fie presarate cu zahar pudra,
fie unse cu miere si cu cateva bombonele presarate deasupra
Ce interesant! Mi-a placut ideea! O sa fac prajiturile si o sa revin cu comentarii.
RăspundețiȘtergere