marți, 16 martie 2010

MERLAN PANE LA CUPTOR


Am cumparat zilele trecute niste file de merlan. M-am gandit ca cel mai bun ar fi pane, dar dorind sa fie cat mai dietetic, l-am facut la cuptor.
Iata reteta:
Ingrediente:
o cutie (600 g) cu fileuri de merlan congelat
2 linguri de faina
un ou
pesmet alb
o lingura de parmezan
condimente pentru peste, sare si piper
Preparare:
Se decongeleaza merlanul, se usuca intr-un prosop si se sareaza si condimenteaza.

Se pune intr-un bol cu cele doua linguri de faina si se scutura bolul pentru a se imbraca fileurile in faina.

Oul se bate bine cu putina sare si piper.

Pesmetul se amesteca cu parmezanul si se pune intr-un alt bol.

Fileurile de peste imbracate in faina se dau prin oul batut

apoi se pun in bolul cu pesmet. Se scutura bine bolul pentru a se acoperi fileurile cu pesmet,

apoi se scot si se aseaza intr-o tava de copt tapetata cu hartie.

Se pun in cuptorul preincalzit si se coc pana capata o crusta aurie.

Se servesc cu lamaie, cu mujdei de usturoi, cu salata sau cu garnitura de legume.

Un comentariu: