Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
marți, 11 mai 2010
RULADE DIN PIEPT DE PUI CU SUNCA, USTUROI VERDE SI MORCOVI
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici.
Pieptul de pui si legumele sunt ideale pentru cei care doresc să mănânce sănătos, dar cu gust. Aceste rulouri sunt un exemplu, deoarece sunca dă preparatului o aroma suplimentara, iar semintele de mac completeaza cu un dram de culoare şi o aromă delicată.
Sunt foarte uşor şi rapid de facut!
Pentru a umple ruladele puteţi folosi orice legume doriti: sparanghel şi / sau morcovi, usturoi verde, fasii de dovlecei sau ardei gras.
Eu am ales morcovii si usturoiul verde.
Bateti fiecare felie de piept de pui cu un ciocan de carne pentru a avea o foaie subţire.
Vinul alb, este ideal pentru a accomania acest fel de mâncare.
Ingrediente:
Piept de pui, tăiat în felii subţiri
Bakon felii
Sparanghel
Morcovi
Frunze de patrunjel
Ulei de măsline
Sare
Piper
Seminte de mac
Preparare:
Se spală legumele şi se curata. Morcovii se fierb în apă clocotită cu sare, până când devin al dente apoi se scurge apa. Se presara fiecare felie de piept de pui (care in prealabil a fost batuta cu ciocanul de snitele) cu sare si piper dupa gust. Se aseaza deasupra o felie de bakon şi un morcov (un sfert daca este prea gros) sau un fir de usturoi verde si se ruleaza. Asezonati cu Frunze de patrunjel şi ulei de măsline. Se aseaza fiecare rulou pe folie de aluminiu şi se infasoara rasucind capetele pentru a sigila rulourile de pui in interior.
Coaceţi în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15-20 de minute.
Scoateţi rulourile de pui din ambalajele de folie şi fie le serviti ca atare,
fie rostogoliti-le în seminţe de mac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu