Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
marți, 23 martie 2010
SALATA DIN PIEPT DE COCOS
Am avut un cocos de tara, nu prea mare, si am facut din el o supa cu galusti, preferata nurorii mele. Si pentru ca nimanui din familie nu-i place pieptul de pasare fiert (iar la pasarile crescute in curte este cam atos), am facut rapid aceasta salata.
Ingrediente:
un piept de pasare
2 morcovi potriviti ca marime
un pastarnac
jumatate dintr-o telina
3 castraveciori murati in saramura
2 cartofi potriviti ca marime
maioneza din 2 oua fierte tari si 2 crude
200 ml ulei pentru maioneza
un gogosar la otet
cateva masline
o lingurita de mustar
zeama de la o jumatate de lamaie
sare si piper dupa gust
Preparare:
am fiert carnea pentru supa. Am adaugat legumele, in afara de cartofi, pe care i-am fiert in coaja.
Pieptul de cocos, l-am scos din supa si l-am taiat fasiute. La fel am procedat si cu morcovii, pastarnacul si telina. Am adaugat cartoful taiat cubulete si castroveciorii storsi bine de zeama.
Din cele 4 galbenusuri, ulei, mustar, zeama de lamaie, sare si piper am facut o maioneza.
Am adaugat-o peste cubuletele de carne si legume si am amestecat putin.
am decorat-o cu albusul de la ouale fierte, masline, gogosar si castravecior murat.
Paste fericit si binecuvantat!
RăspundețiȘtergere