marți, 23 martie 2010

SALATA DIN PIEPT DE COCOS



Am avut un cocos de tara, nu prea mare, si am facut din el o supa cu galusti, preferata nurorii mele. Si pentru ca nimanui din familie nu-i place pieptul de pasare fiert (iar la pasarile crescute in curte este cam atos), am facut rapid aceasta salata.
Ingrediente:
un piept de pasare
2 morcovi potriviti ca marime
un pastarnac
jumatate dintr-o telina
3 castraveciori murati in saramura
2 cartofi potriviti ca marime
maioneza din 2 oua fierte tari si 2 crude
200 ml ulei pentru maioneza
un gogosar la otet
cateva masline
o lingurita de mustar
zeama de la o jumatate de lamaie
sare si piper dupa gust
Preparare:
am fiert carnea pentru supa. Am adaugat legumele, in afara de cartofi, pe care i-am fiert in coaja.
Pieptul de cocos, l-am scos din supa si l-am taiat fasiute. La fel am procedat si cu morcovii, pastarnacul si telina. Am adaugat cartoful taiat cubulete si castroveciorii storsi bine de zeama.
Din cele 4 galbenusuri, ulei, mustar, zeama de lamaie, sare si piper am facut o maioneza.
Am adaugat-o peste cubuletele de carne si legume si am amestecat putin.
am decorat-o cu albusul de la ouale fierte, masline, gogosar si castravecior murat.



Un comentariu: